Kestane Balının Faydaları Nelerdir?
15 Mayıs 2024

Kestane Balının Faydaları Nelerdir?

Kestane balının faydaları, kestane balı arıların haziran ayı başlarında kestane çiçeklerinden faydalanarak yaptıkları baldır. Bu bal koyu kahve renkli, koyu kıvamlı, tatlı keskin biçimde, buruk ve az miktarda acı olan bir baldır. Bu bal kokusunu tadını kestaneden almaktadır. Mikrop öldürme etkisi bulunan bu balın pek çok faydası bulunmaktadır. Bu faydaları şu şekilde sıralayabiliriz:
  • Kestane balı astım rahatsızlığının tedavi aşamasında kullanılmaktadır. Hasta olan birey ergenlik dönemine girmemiş ise rahatsızlığı bir yıl gibi bir sürede tedavi edilebilir. Bu bal astım rahatsızlığı için şu şekilde tüketilmelidir. 0,5 kg kestane balına 3 çorba kaşığı zencefil eklenerek homojen kıvam alıncaya kadar iyice karıştırın. Bu macundan akşam yatmadan evvel 1 tatlı kaşığı kadar yenilmesi ve üzerine su dahil bir şey yiyip içilmemesi halinde 1 yıl gibi bir müddet sonra bu rahatsızlıktan kurtulma ihtimali çok yüksektir.
  • Kestane balı vücut direncinin yükseltilmesinde ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde yararlanılan bir baldır. 1 bardak taze sütün içerisine 1 tane bıldırcın yumurtası ve 2 çorba kaşığı kestane balı eklenmesi ve gün içerisinde 3 öğün hazırlanması gerekmektedir. Bu uygulamanın da 1 yıl kadar devam edilmesi gerekmektedir. Zaman içerisinde çocukların iştahının düzeldiği ve ten renginin düzeldiği görülecektir.
  • Bronşların açılmasında faydalıdır. Günlük aynı saatler arasında taze tere otunu saf kestane balına batırarak yiyin. Bu yöntem kapalı bronşların açılmasına fayda sağlamaktadır.
  • İshal ve ishal nedeni oluşan karın ağrıların geçmesine fayda sağlamaktadır. Kaynamış ve sonra soğumuş haldeki suyun içerisine 2 çorba kaşığı bu doğal baldan ekleyin ve karıştırın ve bu şekilde tüketin. 2 gün kadar devam etmeniz halinde ishaliniz düzelecektir.
  • Bağırsaklarınız bozuksa yani kabızlık probleminiz varsa ağzı yakmayacak derecedeki sıcak suya 1 çorba kaşığı doğal kestane balı eklenip bu suyun içilmesi halinde o gün içerisinde kabızlığın düzeldiğini fark edebileceksiniz.
  • Midede yanma ve gastrit problemi olması halinde kaynatılıp ılıtılmış bir bardak suya 1 çorba kaşığı kestane balını ekleyip güzelce karıştırılıp 1 ay kadar devam edilirse bu şikâyetlerin ortadan kalktığı fark edilecektir.
  • Alt ve üst solunum yollarında bir sıkıntı mevcut ise akşam yatağa girmeden evvel 1 tatlı kaşığı kadar balı yiyin fakat üzerine hiçbir şey yiyip içmeyin. Boğazınızın rahatladığını fark edeceksiniz.
  • Boğazda kuru öksürük varsa yani sık sık gıcık oluşuyorsa 1 çorba kaşığı kestane balına yarım limonu sıkın ve öksürük oluştuğu zaman 1 tatlı kaşığını ağzınıza alın. Akşamları da 1 tatlı kaşığı alın yine üzerine hiçbir şey yiyip içmeyin bu sayede kuru öksürüğün geçtiğini göreceksiniz. Yine büyük bir turpun kabuklarının ince bir biçimde soyulduktan sonra içini dolma soyacağı ile derin bir biçimde oyun bu oyulan kısma 3 çorba kaşığı kestane balı aktarın. İçerisine eklenen bal turpun alt kısmından sızacak biçimde bir bardağın üzerine oturtun. Sabah saatlerinde turpun içinden sızmış olan balı 1 tatlı kaşığı için bu uygulamaya birkaç gün devam edin öksürüğün kolayca geçtiğini göreceksiniz.
  • Eğer boğazda hırlama varsa kuru soğanın filiz çıkan kısmını güzelce oyun alabildiği kadar kestane balı ekleyin. Bir bardağın üzerine oturtup bir gün bekleyin. Sabah bardağa süzülen balı için. Eğer mideniz kaldırabilecekse bu balın içerisine 2-3 diş sarımsak da eklerseniz tümüyle doğal bir ilaç haline gelir. Bu bal sayesinde hırıltılı nefes düzelip normal düzenine dönecektir.
  • Bazı insanların ağızlarının iç kısmında yaralar oluşur. Bu yaralardan kurtulabilmek için 1 bardak suyun içerisine 1 çay kaşığı kadar karbonat ekleyin ve iyice karıştırın. Bu su karışımı ile ağzı güzelce çalkalayın. 10 dakika kadar sonra 1 tatlı kaşığı kestane balını ağız içerisinde güzelce gezdirdikten sonra balı yutun. Bu uygulamayı 2 gün kadar tekrar edin. İki gün sonra bu yaraların düzeldiğini göreceksiniz.
  • Vücutta ağrıyan bir bölge mevcutsa 1 çorba kaşığı kestane balına biraz toz tarçın ekleyip ağrıyan uzva sürülüp masaj yapıldığı ve bu bölgenin temiz bir bezle sarıldığı takdirde bu bölgenin ağrısının çıktığı hissedilecektir.
  • Bu bal sabah akşam tüketilmesi halinde kan akışını düzenler, damar sertliğinin önüne geçer, kanın pıhtılaşmasına engel olur, damar tıkanıklığına engel olur, kolesterol seviyesini düşürür ve kalbin daha iyi çalışmasına sebep olmaktadır.
  • Kahvaltıda tüketilmesi halinde bedende bulunan zararlı maddelerin atılmasına yardımcı olur. Aynı zamanda bağışıklık sisteminin güçlenmesine fayda sağlayarak bedeni hastalıklara karşı dirençli kılar.
  • Hemoroit problemi yaşayan bireylerin suyun içerisine kestane balı takıp şerbet gibi içmesi ve buna 2-3 ay kadar devam etmesi halinde bu problem ortadan kalkacaktır.
  • Özellikle erkeklerin en büyük problemlerinden bir tanesi olan prostat rahatsızlığına karşı da kullanılabilmektedir. Kestane balının suyun içerisine atıp şerbet biçimine getirip gün içerisinde tüketilirse prostatın ilerlemesi durur ve idrar yapma esnasında yaşanan sıkıntılar ortadan kaybolur.
  • Halsizliği bulunan bireylerin suya 1 çorba kaşığı ekleyip içmeleri bu yorgunluğun giderilmesine ve bedenin canlılık kazanmasına olanak sağlamaktadır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kestane Çeşitleri Nelerdir?

Kestane Çeşitleri Nelerdir?

Deniz Kestanesi Batması Belirtileri ve Tedavisi

Deniz Kestanesi Batması Belirtileri ve Tedavisi

Kestane Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kestane Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kestane Ağacı Türleri ve Özellikleri

Kestane Ağacı Türleri ve Özellikleri

Kestane Dikeni Türleri ve Özellikleri

Kestane Dikeni Türleri ve Özellikleri

Güncel

Kestane Balının Faydaları Nelerdir?

Kestane Balının Faydaları Nelerdir?

Güncel

Haşlama Kestane Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama Kestane Tarifi ve Malzemeleri