Kestane Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
20 Haziran 2024

Kestane Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kestane reçeli, reçellerin genel tüketim mevsimi kış ayları olduğundan ve kestanenin de kış meyvesi olması güzel bir denk gelişimdir. Mevsiminde yapılan kestane reçeli her zaman daha iyidir. Reçeller, genel itibarıyla sabah kahvaltı masalarımızı süsleyen ve tatlı türünden oluşlarıyla kışın üşüme ve kansızlık riskine karşı vücudumuzun doğal bir koruyucusudur.

Kestane reçeli yapmanın en bilinmesi gereken püf noktası, kestanenin küçük olmamasıdır. Orta boy ya da büyük boy olması daha iyidir. Küçük kestanelerle yapılan reçelde lezzetin tam tutmaması ya da dağılma gibi sorunlar yaşanabilir.

Kestane Reçelinin Malzemeleri
  • 2 kilo kestane
  • 3 kilo şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • 1 su bardağı su
Kestane Reçeli Nasıl Yapılır?

Hazırladığımız kestaneleri birkaç yerinden çizerek suda haşlarız. Unutmayalım ki çiziklerin çok olması soyulmasını kolaylaştırır. Suda yarı pişmiş şekilde haşlanan kestanelerimizi çıkararak soğumaya bırakırız. Hazırladığımız fırın tepsimizin üzerine yerleştirdiğimiz kestanelerimizi 180 derecede ısınmış fırınımıza yerleştirin. Kestaneler eşit şekilde pişene dek fırında bekletin ve piştiğinde çıkarın. Kabuklu halde olan kestanelerimizin kabuklarını soyarak tencerede kaynar vaziyette tuttuğumuz suyun içerisine atarız. 10 dakika kadar kaynayan kestanelerimizi bir kevgir yardımı ile sudan çıkarırız.

Şerbeti için hazırladığımız tencerenin içerisine suyumuzu ve şekerimizi ilave ederek kaynatırız. Kaynayan şerbetin içerisine hazırladığımız kestaneleri ilave ederiz. Bir tahta kaşık yardımı ile karıştırarak kaynatmaya devam ederiz. Yaklaşık olarak 30 dakika süren kaynama işleminin sonuna doğru limon suyumuzu ve vanilyamızı ilave edip bir iki tur daha karıştırıp ocaktan alırız. Hazır hale gelen reçelimizi hemen tüketmek isterseniz soğuduktan sonra cam kavanozlara koyabilirsiniz. Ancak yazın tüketmek gibi bir niyetiniz var ise soğumadan kavanozlara yerleştiriniz ve kavanozları ters çevirip muhafaza edeceğiniz yerlere koyunuz. Bu şekilde 1 gün bekletip sonrasında yaz için tüketeceğiniz zamana kadar bekleteceğiniz yere alabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kestane Saç Rengi Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Kestane Saç Rengi Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Kestane Ağacı Nerelerde Yetişir?

Kestane Ağacı Nerelerde Yetişir?

Kestane Kargası Türleri ve Özellikleri

Kestane Kargası Türleri ve Özellikleri

Hamilelikte Kestane Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Hamilelikte Kestane Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Kestane Türleri ve Özellikleri

Kestane Türleri ve Özellikleri

Güncel

At Kestanesi Kremi Ne İşe Yarar?

At Kestanesi Kremi Ne İşe Yarar?

Güncel

Haşlama Kestane Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama Kestane Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kestane Kabız Yapar mı?

Kestane Kabız Yapar mı?