Haşlama Kestane Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Haşlama Kestane Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama kestane, Kış mevsiminde yetişen kestaneleri pişirime ve yeme yöntemlerinden birisidir. Kestane yemeyi sevenlerin tercih edeceği yöntemler arasında en kolay olanıdır. Bazı kişiler ocakta tavada, bazıları mangalda ya da soba üzerinde pişirip yemeği sevse de haşlama hem daha sağlıklı hem de yapılışı daha kolay bir yöntemdir.

Haşlama kestane için gereken malzemeler
  • Öncelikle tabii ki 1 kg kestane
  • Yeterince kaynamış su (Kestanelerin üzerine çıkacak şekilde)
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
Haşlama kestane nasıl yapılır?

Kestaneleri haşlama suyuna koymadan önce mutlaka yıkayınız. Çünkü Pişme işlemi bittiğinde soyulmaları daha kolay olur. Ayrıca da temizlik ve hijyen bakımından da önemlidir. Yıkadığımız kestaneleri önceden kaynatıp hazırladığımız su dolu tencerenin içerisine koyunuz. Arkasından belirttiğimiz miktardaki toz şeker ve tuzu ilave ediniz. Bu arada kestaneleri çizmeden tüm olarak atınız. Sebebi de Çizilen kabukların bırakacağı koyu renk sıvı kestanenin açık kremsi rengini karartacaktır. Elimizde bulunan kestaneleri parçalar halinde atmak en mantıklısıdır. Çünkü suyu kaynama derecesi değişmeden hepsini rahatlıkla pişirebilir. Şeker ve tuzu tek seferde atabilirsiniz. Tenceremiz ocak üzerinde ortalama 20-25 dakika kadar her bir sefer için kaynatılır. Kestanelerin olduğunu kabuğu çatlamaya başladığında anlayabilirsiniz ve çıkarabilirsiniz. Kestaneleri beklemeden servis yapacak iseniz soğuk suyun içine koyabilirsiniz. Sonrasında kabuklarını soyup servis edebilirsiniz. Haşlama kestanenin tadı hafif tatlı olacağından misafirleriniz bu farklı lezzeti afiyetle yiyebilir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kestanenin Zararları Nelerdir?

Kestanenin Zararları Nelerdir?

Editörün Seçtiği

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Deniz Kestanesi Batması Belirtileri ve Tedavisi

Deniz Kestanesi Batması Belirtileri ve Tedavisi

Aşılı Kestane Fidanı Türleri ve Özellikleri

Aşılı Kestane Fidanı Türleri ve Özellikleri

Kestane Çeşitleri Nelerdir?

Kestane Çeşitleri Nelerdir?

Kestane Aşısı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Kestane Aşısı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Çikolatalı Kestane Şekeri Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Kestane Şekeri Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kestane Balının Faydaları Nelerdir?

Kestane Balının Faydaları Nelerdir?

Güncel

Acı Kestane Türleri ve Özellikleri

Acı Kestane Türleri ve Özellikleri

Güncel

Kestane Şekeri Tarifi ve Malzemeleri

Kestane Şekeri Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kestane Nasıl Yapılır?

Fırında Kestane Nasıl Yapılır?

Hamilelikte Kestane Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Hamilelikte Kestane Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Kestane Türleri ve Özellikleri

Kestane Türleri ve Özellikleri

Kestane Kargası Türleri ve Özellikleri

Kestane Kargası Türleri ve Özellikleri

Deniz Kestanesi Türleri ve Özellikleri

Deniz Kestanesi Türleri ve Özellikleri

Haşlama Kestane Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama Kestane Tarifi ve Malzemeleri

Kestane Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kestane Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kestane Kaç Kalori?

Kestane Kaç Kalori?

Tavada Kestane Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Kestane Tarifi ve Malzemeleri