Gebelikte Kestane Yemek
Hamilelik süreci, her anne adayı için çok özel ve dikkat gerektiren bir dönemdir. Bu süreçte, anne adaylarının yediklerine ve içtiklerine ekstra özen göstermeleri gerekmektedir.
Kestane, bu dönemde sıkça merak edilen ve tüketimi konusunda tereddüt yaşanan besinlerden biridir. Bu makalede, gebelikte kestane yemenin faydaları üzerinde duracağız.
Gebelikte Kestane Yemenin Faydaları
- Gebelikten dolayı anne adaylarının pelvis kaslarında ortaya çıkan ağrıların dinmesine veya hafiflemesine yardımcı olur. Anneye güç vererek, yorgunluk hissini azaltmada etkilidir.
- Kestanenin içerdiği zengin vitaminler ve doymamış yağ asitleri, damar sertliği, kalp hastalıkları ve hipertansiyon gibi hastalıklara karşı vücuda güç kaynağı olmaktadır.
- Kestane, riboflavin içeriği sayesinde, anne adaylarında vitamin eksikliğinden dolayı ağızda çıkabilecek yaralara karşı oldukça faydalıdır.
- Gebelik döneminde sık rastlanan kabızlık ve bağırsak sorunlarına iyi gelir. İçeriğindeki yüksek karbonhidrat nedeniyle vücuttaki enerjiyi artırır, dalak ve mide için oldukça faydalıdır.
- Kestane, zengin C vitamini içeriği ile diş ve kemik sağlığına destek olur. Gebelik süresince yaşanan çabuk yorulma sorununu ortadan kaldırarak, bacak ve bel ağrılarına iyi gelir.
- Bebeğin bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur ve fetal gelişime katkı sağlar.
- Gebelik süresince meydana gelen ağrıları, el ve ayaktaki şişmeleri en aza indirir ve bacak uyuşmalarına iyi gelir.
- Kestane, annenin vücut tarafından ihtiyaç duyduğu amino asitler açısından zengindir ve bağışıklık sistemini güçlendirir.
- Gebelik döneminde yaşanan kronik ishal sorununa karşı iyi gelir ve mideyi rahatlatır.
- Özellikle gebeliğin başlarında sıkça yaşanan mide bulantılarını hafifletmede etkilidir.
- Gebelikte ödem oluşmasına karşı iyi gelen besinlerden biridir. Potasyum bakımından zengin olan kestane, vücuttaki su dengesini korur.
Kestane Tüketiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler
Gebelik döneminde kestane tüketilmesinin anne adaylarına herhangi bir zararı yoktur ve rahatlıkla tüketilebilir. Ancak, damar sertliği, şeker hastalığı veya kolesterol gibi rahatsızlıkları olan anne adayları, kestane tüketimini doktor kontrolünde gerçekleştirmelidirler.
Kestanenin daha faydalı tüketilmesi için haşlanarak yenmesi önerilir. Ayrıca, kestanenin kabuk ve yaprakları haşlanarak suyu içilirse, asabiyeti geçirerek sinirleri yatıştırır.
Görüldüğü üzere, gebelikte kestane tüketmenin birçok faydası bulunmaktadır ve anne adaylarının bu besini tüketmelerinde herhangi bir sakınca yoktur.
|