Çikolatalı Kestane Şekeri Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Çikolatalı Kestane Şekeri Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı kestane şekeri, Kestane ile arası pek iyi olmayan ama şekerli şeyleri tıpkı benim gibi sevenler için inanılmaz değişik lezzetli bir alternatiftir. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Genelde hazır aldığımız çikolatalı kestane şekerini bugün biz kendimiz yaparak hem daha uygun maliyetli hem de daha lezzetli olarak yiyebileceğiz. Gelelim yapacağımız çikolatalı kestane şekerinin hazırlanışında gereken malzemelerin neler olduğuna;

Üzerini kaplamada kullanacağımız malzemeler
  • 200 gram bitter çikolata,
  • 1 küçük kutu süt kreması,
İçeriğindeki malzemeler
  • 1 kg. Kadar kestane
  • 1,5 su bardağı şeker,
  • 1,5 su bardağı su,
Bu kadar az malzeme ile bu kadar değişik ve lezzetli şekerler yapmak hem çok zevkli hem de çok uygundur.

Çikolatalı Kestane Şekeri Nasıl Yapılır?

Öncelikle kestanelerimizi kabuklu bir şekilde yıkayarak, üzerlerine birer çizik atarız. Hazırladığımız tencerenin içerisine 2 su bardağı suyu ilave ederiz ve kestaneleri de içerisine koyarak haşlarız. Bu arada kestanelere ne kadar çok çizik atarsak o kadar kolay soyabiliriz. Haşlama işlemi olduktan sonra tenceremizin içerisine biraz daha soğuk su ekleyip kabuklu kestanelerimizi soyarız. Diğer taraftan şerbeti için hazırladığımız tencerenin içerisine belirttiğimiz miktar ve şekeri ilave ederek soyulan kestaneleri de içerisine ekleriz. Belirli bir süre kaynattıktan sonra, (Genelde şekerin eriyip biraz koyulaşması yeterlidir) kestanelerin şerbetini süzmek için kevgire koyunuz.

Daha sonra kestanelerimizi robot yardımı ile püre haline getirerek, ceviz büyüklüğünde toplar halinde parçalara ayırırız. Hazırladığımız küçük parçaların üzerine kürdan takarız.

Diğer taraftan üzerini kaplamada kullanacağımız çikolata sosunu hazırlamaya başlarız. Süt kremasını ocakta tencere içerisinde hafif ısıtarak çikolataları içerisine koyarız. Böylelikle katı halde olan bitter çikolatamızı eritmiş oluruz. Eriyen çikolatalarımızın içerisine öncesinde hazırladığımız kestane toplarını taktığımız kürdanlar sayesinde bozulmadan alarak sosun içerisine batırıp, (Her tarafı çikolata olacak şekilde) çıkartırız. Yaptığımız her kestane parçasını yağlı kâğıt üzerine yerleştiririz ki kuruma esnasında yapışma riski ortadan kalksın. Bütün hepsi bittikten sonra ister dışarıda isterseniz buzdolabında üzerindeki çikolata kuruyuncaya kadar bekleriz. Artık Çikolatalı kestane şekerimiz hazırdır. Afiyetle yiyebilir ya da misafirlerinize servis yapabilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kestane Yetiştiriciliği

Kestane Yetiştiriciliği

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kestane Balının Faydaları Nelerdir?

Kestane Balının Faydaları Nelerdir?

Kestane Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kestane Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Kestane Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Kestane Tarifi ve Malzemeleri

Kestane Kargası Türleri ve Özellikleri

Kestane Kargası Türleri ve Özellikleri

Haşlama Kestane Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama Kestane Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

At Kestanesi Kremi Ne İşe Yarar?

At Kestanesi Kremi Ne İşe Yarar?

Güncel

Kestane Çiçeği Türleri ve Özellikleri

Kestane Çiçeği Türleri ve Özellikleri

Güncel

Kestane Kabız Yapar mı?

Kestane Kabız Yapar mı?