Kestane Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
20 Haziran 2024

Kestane Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kestane, ağaçta yetişen bir meyve türüdür. Sonbahar aylarında toplanır ve neredeyse herkes tarafından sevilir. Özellikle kış aylarında sobanın üzerinde pişirilen kestanelerin kendine özgü güzel bir kokusu ve tadı vardır. Ayrıca kestane, tam bir şifa kaynağıdır ve kış aylarında almamız gereken C vitaminini içerir.

Kestane sadece sade olarak yenmez; tatlılarda, pastalarda ve yemeklerde de kullanılır. Kestane, girdiği yemeğe lezzet katar. Bugün, kestane tatlısı, diğer adıyla kestane şekeri yapacağız. Kestane tatlısını evde yapmak oldukça kolaydır ve tadı muhteşem olur. Şimdi kestane tatlısı yapmaya başlayalım.

Kestane Tatlısı Malzemeleri

  • 1 kilo kestane
  • 1 kilo toz şeker
  • 1 litre su

Kestane Tatlısı Nasıl Yapılır?

İlk olarak kestanelerin kabuklarını soymakla işe başlayalım. Kestanelerin kabuğunun kolay soyulması için üzerini basacak kadar sıcak suyun içinde beş dakika bekletelim. Sonra kestaneleri ezmeden kabuklarını soyalım. Üzerindeki tüylü yerlerin kalmamasına özen gösterin.

Daha sonra soyduğumuz kestaneleri bir tencerenin içine alalım ve üzerini basacak kadar su ekleyip kısık ateşte biraz haşlayalım. Ateş çok harlı olmasın yoksa kestaneler dağılır. Biraz haşlandıktan sonra kestaneleri süzelim ve başka bir tencerenin içine alalım. Üzerine şekeri ilave edelim. Sonra da suyunu ilave edip kısık ateşte yaklaşık yarım saat kadar kaynatalım.

Kaynadıktan sonra ocağı kapatalım, biraz soğutalım ve bir gün buzdolabında şekerini daha iyi çekmesi için bekletelim. Bir gün sonra tekrar kestaneyi ocağa alalım ve kestaneler şekerini çekene kadar kaynatalım. Sonra ocağı kapatalım ve soğutalım. Yanında dondurma ile servis yapalım.

Ekstra Bilgiler

Kestane tatlısı yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, kestanelerin dağılmamasıdır. Bu yüzden kısık ateşte pişirmek önemlidir. Ayrıca, kestanelerin şekerini iyi çekmesi için buzdolabında bir gün bekletmek tatlının lezzetini artırır.

Kestane tatlısı, özellikle kış aylarında sıcak içeceklerle birlikte tüketildiğinde mükemmel bir lezzet sunar. Aynı zamanda kestane tatlısını farklı aromalarla zenginleştirebilir ve vanilya veya tarçın ekleyebilirsiniz. Bu, tatlınıza farklı bir boyut kazandıracaktır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kestane Kabız Yapar mı?

Kestane Kabız Yapar mı?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Deniz Kestanesi Türleri ve Özellikleri

Deniz Kestanesi Türleri ve Özellikleri

Hamilelikte Kestane Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Hamilelikte Kestane Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Kestane Yetiştiriciliği

Kestane Yetiştiriciliği

Kestane Dikeni Türleri ve Özellikleri

Kestane Dikeni Türleri ve Özellikleri

Diyette Kestane Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Diyette Kestane Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Güncel

Fırında Kestane Nasıl Yapılır?

Fırında Kestane Nasıl Yapılır?

Güncel

Deniz Kestanesi Kurabiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Deniz Kestanesi Kurabiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Deniz Kestanesi Tarifi ve Malzemeleri

Deniz Kestanesi Tarifi ve Malzemeleri