Tatlılar, özellikle biz kadınlar üzerinde her zaman olumlu bir psikolojik etkiye sahiptir. Tabii ki, her zamanki gibi kararında tüketilmesi gerekmektedir. Deniz Kestanesi Tatlısı, üzerine mavi haşhaş eklenerek yapıldığında hem daha lezzetli hem de görsel olarak daha çekici hale gelir. Deniz Kestanesi Tatlısı Malzemeleri
Şerbet Malzemeleri
Deniz Kestanesi Tatlısı Nasıl Yapılır? Şerbetin Hazırlanması Şerbeti önceden hazırlamak daha mantıklıdır. Bir tencerenin içerisine su ve şekeri koyup ocağın üzerinde şeker eriyene kadar karıştırın. Daha sonra limon suyunu ekleyin ve kaynayarak yoğunlaşmasını bekleyin. Kaynayıp kıvama gelen şerbeti ocaktan alıp soğumaya bırakın. Tatlının Hazırlanması Tatlı malzemelerini önünüze alın. Bir kaseye yumurtaları kırın, margarini ekleyin ve krema kıvamına gelene kadar mikser yardımıyla çırpın. Hazırladığınız bu karışıma kakao, irmik, un, kabartma tozu, vanilya ve kırık cevizleri ekleyin. Malzemeleri iyice yoğurarak hamur kıvamına getirin. Hazırladığınız hamuru küçük parçalara ayırarak yuvarlayın ve önceden hazırladığınız fırın tepsisine dizin. Fırını önceden 180 derecede ısıtın. Ortalama pişirme süresi 20-30 dakika arasında değişebilir. Daha eski fırınlarda bu süre uzayabilir. Kurabiyeler piştikten sonra tepsi ile çıkarın. Şerbetleme ve Servis Soğumaya bıraktığınız şerbeti alın ve kurabiyeleri tek tek şerbetin içerisine batırarak her tarafının şerbeti çekmesini sağlayın. Servis tabağına yerleştirin ve 2-3 saat dinlenmeye bırakın. Dinlenen deniz kestanesi tatlısı servis edilmeye hazır hale gelecektir. Afiyet olsun! |