Kestaneli ve bademli iç pilav nasıl yapılır?
Kestane ve bademin lezzet dünyasında buluştuğu bu özel iç pilav, sofralarınıza hem besleyici hem de şık bir dokunuş katıyor. Et yemeklerinin yanında mükemmel bir uyum sağlayan bu tarif, farklı baharat seçenekleriyle kişiselleştirilebilen zengin bir aromaya sahip.
Kestaneli ve Bademli İç Pilav TarifiKestaneli ve bademli iç pilav, özellikle et yemeklerinin yanına yakışan, şık ve lezzetli bir pilav çeşididir. Hem besleyici hem de doyurucu olan bu pilav, sofralarınıza farklı bir tat katacak. İşte kestaneli ve bademli iç pilavın yapılışı: Malzemeler:
Yapılışı:1. Pirinçleri yıkayın ve ılık suda 15-20 dakika bekletin. Ardından süzün. 2. Tereyağını veya zeytinyağını bir tencereye alın. İnce doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. 3. Bademleri ekleyip hafifçe kavurun, altın rengi alana kadar karıştırın. 4. Süzülmüş pirinçleri ekleyip 2-3 dakika daha kavurun, pirinçler hafifçe saydamlaşana kadar pişirin. 5. Haşlanmış veya kavrulmuş kestaneleri ekleyin, birkaç dakika daha karıştırın. 6. Sıcak suyu veya et suyunu ekleyin, tuz, karabiber ve isteğe bağlı baharatları ilave edin. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın, kapağını kapatıp pilavı 15-20 dakika pişirin. 7. Pilav suyunu çekip piştikten sonra ocağı kapatın, üzerine bir kağıt havlu veya bez örtüp tencerenin kapağını kapatın. 10 dakika dinlendirin. 8. Pilavı bir kaşıkla karıştırıp servis yapın. Sıcak olarak tüketin. Notlar:
Bu tarifle, kestaneli ve bademli iç pilavınız hem görsel hem de lezzet açısından mükemmel olacak. Afiyet olsun! |









.webp)









