Kestane Şekeri Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Kestane Şekeri Tarifi ve Malzemeleri

Kestane Şekeri

Kestane şekeri, enfes tadıyla birçok kişinin beğenisini kazanan bir lezzettir. Kestane şekerini evde yapmak zor gibi görünse de aslında dikkatli bir hazırlık ve pişirme süreci ile mümkündür. Evde kestane şekeri yaparak misafirlerinize ve ailenize bu lezzeti sunmak hiç de zor değildir ancak oldukça hassas bir prosesi vardır. Kestane, yapısı gereği oldukça kırılgandır ve hazırlık ile pişirme aşamalarında dikkatli olunmazsa dağılabilir veya parçalanabilir. Kısacası kestane şekeri yapımı sürecinde kestaneleri bütün olarak korumak oldukça zordur. Bunun yanı sıra kestanenin şeker miktarını ayarlamak da biraz zor bir işlemdir. Kestane şekeri yapmak için aldığınız kestanelerin oldukça taze olmaları gerekmektedir. Eğer evde kendiniz kestane şekeri yapmaya karar verdiyseniz tüm bu noktalara dikkat etmeniz gerekir.

Kestanenin faydalarına gelecek olursak; kansızlığı giderir, basur memelerinin ve varisin oluşumunu önler, karaciğer şişkinliğini ve yorgunluğunu geçirir ve son olarak kan dolaşımını düzenlemeye yardımcı olur.

Kestane Şekeri İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 litre kadar soğuk su
  • 1 kilogram toz şeker
  • 1 kilogram kestane (Dış kabukları soyulmuş ve tüyleri temizlenmiş)

Kestane Şekerine Aroma Katmak İçin

1-2 adet tarçın çubuğu, 5-6 adet karanfil veya vanilya kullanabilirsiniz.

Kestane Şekeri Nasıl Yapılır?

Öncelikle, taze aldığınız kestanelerin tüylerini soymak için kestaneleri üstlerine çıkacak kadar kaynar su içinde beş dakika kadar bekletiniz. Bu işlem, tüylerin daha kolay soyulmasını sağlar. Tüylerini soyduğunuz kestaneleri, çok kısık ateş üzerinde yaklaşık beş dakika kadar haşlayınız. Kestaneleri haşlama sırasında suyu fokurdayana kadar kaynatmamaya dikkat ediniz. Kestaneler çok kısık ateşte haşlanmalı, aksi takdirde dağılırlar.

Haşlama işlemi bittikten sonra kestaneleri süzerek başka bir tencereye alınız. Haşlanmış ve süzülmüş kestanelerin üzerine toz şekeri ekleyiniz. Ardından suyu da ilave ediniz. Kestane şekeri yapımında aroma kullanmak isterseniz, bu aşamada tarçın çubuğu, karanfil veya vanilyayı ekleyebilirsiniz. Kestaneleri kısık ateşte yaklaşık 30 dakika kadar kaynatınız. Kestanelerin şerbeti iyice içine çekmesi için ertesi güne kadar buzdolabında bekletiniz. Ertesi gün, buzdolabında bekletilmiş kestane şekerini çok kısık ateşte tekrar kaynatınız. Ocaktan indirdiğiniz kestaneleri soğuduktan sonra servis tabağına alarak hemen tüketebilir veya saklama kabına koyarak istediğiniz zaman tüketebilirsiniz.

Not:

Kullandığınız kestaneler çok sertse, ertesi gün uyguladığınız kaynatma işleminin süresini biraz daha uzatmanız gerekebilir.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni